12 Mart 2017 Pazar

Avril Lavigne

Avril Lavigne

Avril Ramona Lavigne (27 Eylül 1984 doğumlu) Kanadalı bir şarkıcı-şarkı sözü yazarı ve oyuncusu. Avril Ramona Lavigne (/ ævrɪl ləviːn /; Fransızca: [avʁil laviɲ]) 15 yaşına geldiğinde Shania Twain ile sahneye çıktı; 16 yaşına gelindiğinde Arista Records'la 2 milyon dolardan fazla bir iki albüm kayıt sözleşmesi imzalamıştı. 2002 yılında ilk albümü Let Go'u çıkardı ve "Pop Punk Princess" gibi şeref sesine layık görülen paten punk'ını vurguladı. Lavigne profesyonel ilk çıkışından beri 40 milyondan fazla albüm sattı ve dünya çapında 50 milyondan fazla single sattı.

Lavigne'yi İngiltere'de 1 numaraya erişmek için en genç kadın solist yapalım. 2013'ten itibaren Amerika Birleşik Devletleri'nde yaklaşık 7 milyon kopya satmakta ve dünya çapında 20 milyondan fazla kopyası satmaktadır. "Karışık" adlı single'ı "Let's Go" albümünde olduğu gibi dünyadaki pek çok ülkede 1 numarada zirveye ulaştı. İkinci stüdyo albümü Under My Skin, Mayıs 2004'te piyasaya çıktı ve ABD Billboard 200'de 1 numaraya yükselen ilk albümü oldu ve sonunda dünya çapında 12 milyondan fazla albüm sattı.

Lavigne'nin üçüncü albümü olan Best Damn Thing, Nisan 2007'de piyasaya çıktı ve İngiltere Albümleri Grafik'teki üçüncü numaralı albümü oldu ve ilk ABD Billboard Hot 100 numaralı single'ı "Girlfriend" ı seçti. Lavigne, "Komplike", "Sk8er Boi", "Seninleyim", "Mutlu Sonum", "Kimsenin Evinde" ve "Kız Arkadaş" da dahil olmak üzere dünya çapında altı numaraya tek single attı. Lavigne, ABD'de albüm satan en çok satan sanatçılardan biridir ve RIAA tarafından onaylanmış 12 milyondan fazla kopyası vardır. Dördüncü stüdyo albümü Goodbye Lullaby, Mart 2011'de piyasaya sürüldü. Goodbye Lullaby, Lavigne'ye ABD Billboard 200 ve İngiltere Albümleri Gemisi ve Japonya ve Avustralya'daki üçüncü numaralı albümünde dördüncü en iyi 10 albümü verdi. Goodbye Lullaby çıkışından üç ay sonra Lavigne, Epic Records tarafından 2011'de RCA Records'tan ayrıldıktan sonra 1 Kasım 2013'de yayımlanan beşinci stüdyo albümü üzerinde çalışmaya başladı.

Lavigne, müzik kaydetmekten, masal filmi ve parfüm tasarımı ve oyunculuk kariyerine devam etmek için ara verdi. 2006'da Virginia'da hediye filmi olan "Virginia'nın enstrümanı Heather" ı seslendirdi. Aynı yıl Fast Food Nation'da ekran üstü filmde yer aldı. Lavigne, 2008 yılında giyim hattı Abbey Dawn'ı tanıttı ve 2009'da ilk parfümünü Black Star'u piyasaya sürdü ve ardından 2010'da ikinci parfümü Yasak Gül ve 2011'de üçüncü parfümü olan Wild Rose takip etti. Temmuz ayında 2006'da Lavigne, iki yılın erkek arkadaşı Deryck Whibley ile evlendi ve 41 yaşındaki kurşun şarkıcısı ve gitaristi. Evlilik dört yıl sürdü. Ekim 2009'da Lavigne boşanma davası açtı. Whibley ve Lavigne, Whibley'nin dördüncü albümünün yanı sıra Tim Burton'un Wonderland'deki Alice filmi için yazdığı "Alice" adlı tek filmi yaparak birlikte çalışmaya devam etti.








































































































































































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder