6 Mart 2017 Pazartesi

Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolie Pitt (/ dʒoʊliː / joh-LEE; née Voight, 4 Haziran 1975 doğumlu) Amerikalı bir oyuncu, film yapımcısı ve insancıl. O bir Akademi Ödülü, iki Screen Actors Guild Awards ve üç Altın Küre Ödülü aldı ve Hollywood'un en çok kazanan aktrisi olarak gösterildi. Jolie, babası Jon Voight'la birlikte "Lookin 'to Get Out" (1982'de) adlı filminde çocukken ilk kez ekrana çıktı. Film kariyeri, on yıl sonra, düşük bütçeli Cyborg 2 (1993) ile başlayıp, ardından büyük bir film olan Hacker'lar (1995) 'da öncü rolüyle başladı. Eleştirmenlerce beğenilen biyografi kablolu filmleri George Wallace (1997) ve Gia (1998) 'de rol aldı ve Girl, Interrupted (1999) adlı dizide gösterdiği performans nedeniyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü aldı.

Jolie'nin başrolünde Lara Croft'daki video oyun kahramanı Lara Croft rolünde: Tomb Raider (2001) onu Hollywood'un önde gelen aktrisi olarak kurdu. Sn. Smith (2005), Wanted (2008) ve Tuz (2010) ile başarılı aksiyon-yıldız kariyerine devam etti ve A Mighty Heart (2007) ve Changeling (2008) dramalarında gösterdiği performansla büyük alkış aldı. ), En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü'ne aday gösterildi. 2010'lardan başlayarak kariyerini, Kan ve Bal Ülkeleri (2011) ve Unbroken (2014) tarihlerindeki savaşlar dizilerinden başlayarak, yönetmenlik, senaristlik ve üretime dönüştürdü. En büyük ticari başarısı, fantezi görüntü Maleficent (2014) ile geldi.

Film kariyerine ek olarak, Jolie, Jean Hersholt İnsani Ödülü ve St Michael ve St George (DCMG) Siparişinin fahri bir ödül kazandığı insani çabalarıyla dikkat çekiyor. Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Özel Temsilcisi olarak mülteciler adına mültecilerin savunuculuğunu üstlendiği için muhafaza, eğitim ve kadın hakları da dahil olmak üzere çeşitli nedenleri teşvik ediyor. Jolie, bir halk figürü olarak, çeşitli medya organları tarafından Amerikan eğlence endüstrisinde ve dünyanın en güzel kadınlarından en etkili ve güçlü kişilerden biri olarak gösterildi. Kişisel hayatı geniş bir tanıtımın konusu. Aktörler Jonny Lee Miller ve Billy Bob Thornton'dan boşandıktan sonra, üçüncü kocası aktör Brad Pitt'den Eylül 2016'da ayrıldı. Üç çocuğu var, üçü uluslararası kabul gördü.









































































Angelina Jolie




























Angelina Jolie



















































































Angelina Jolie

























































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder