12 Mart 2017 Pazar

Ashlee Simpson

Ashlee Simpson

Ashlee Simpson sahne ismi ile bilinen Ashley Nicolle Ross [4] (née Simpson, 3 Ekim 1984 doğumlu) bir Amerikalı şarkıcı, söz yazarı, aktris ve medya kişiliğidir. Pop şarkıcısı ve aktris Jessica Simpson'un küçük kız kardeşi olan Ashlee, 15 yaşında televizyon reklamlarında gösterime girdi. Daha sonra oyuncu olarak kariyer yaptı ve aile hekimleri Yedinci Cennet'te tekrar eden bir rolü oldu. Kızın kardeşi Jessica ve o zaman kocası Nick Lachey üzerinde odaklanan gerçeklik gösterisi Newlyweds: Nick ve Jessica (2003-05) üzerine yaptığı izlenim sonrasında kopuşu geldi. İlk stüdyo albümü üzerinde çalışırken, Simpson, kendi parçalanma gerçeği dizisi The Ashlee Simpson Şovu'nun (2004-05) yıldızı oldu. Gösteri, derecelendirme isabeti haline geldi ve Simpson'un yaygın tanınmasını kazandı. Simpson, kız kardeşi gibi, birçoğu müzisyen Ryan Cabrera ile olan ilişkisine odaklanan önemli medya ilgisinin merkezi oldu.

Simpson'un ilk single'ı olan "Pieces of Me" (2004) ABD'de ilk beş sırada yer aldı ve radyo yayıncılığına dayanan Billboard Mainstream Top 40 listesinin başında geldi. Tek ve gerçeklik gösterisinin başarısı, ilk albümü Autobiography (2004) 'ı Billboard 200 albümler listesinin en üstüne çıkarmaya yardımcı oldu. Proje, dünya çapında beş milyon kopya satmaya devam etti ve bugüne kadarki en başarılı albümü haline geldi. Simpson, Undiscovered (2005) adlı filminde kritik ve ticari bir rol oynayan öncü rol oynamıştır. Filmin başarısızlığı ve birden fazla eleştirmen tarafından panellenen performanslar, Simpson'a yönelik çok fazla medya incelemesine yol açtı. Buna rağmen, Simpson'un ikinci stüdyo albümü, I Am Me (2005), Billboard 200'ün üstüne çıktı ve ikinci albümü oldu. Albüm, Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği'nden (RIAA) platin sertifikası aldı.

2006'da Simpson, çok medyanın ilgisini çeken Fall Out Boy üyesi Pete Wentz ile bir ilişki başlattı. Chicago'nun West End üretiminde Roxie Hart olarak göründükten sonra, Simpson üçüncü stüdyo albümü üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Albüm, dans pop'u ve 1980'lerde temalı ses bulunan önceki çabalarının pop-rock sesine farklıydı. Bittersweet World (2008) pozitif kritik resepsiyona açıldı, ancak Simpson satışlarında düşüş gördü. Çaba, Billboard 200'de sayı 4'e ulaştı ve 2009'a kadar 126.000 kopya satmaya devam etti. Simpson, nisan ayında düğün ile Wentz'e nişanını 2008 yılının Nisan ayında açıkladı. Düğünden iki hafta sonra Simpson gebeliğini ilan etti ve Bittersweet World'in tanıtımını sona erdirdi. Simpson ve Wentz Kasım 2008'de bir oğlu memnuniyetle karşılıyorlar. Ertesi yıl, Melrose Place yenilgisinin ana yayıncısı Simpson katıldı ancak zorlu eleştiriler aldı. Daha sonra Chicago'daki Roxie Hart'ı Broadway'de canlandırdı.

Simpson, uzlaşmaz farklılıklardan ötürü 2011'de Wentz'den ayrılacağını açıkladı. Simpson, annelik odaklanmak için zaman ayırmasına rağmen aynı yıl dördüncü bir stüdyo albümü duyurdu. Başarılı olamasa da, bağımsız olarak "Bat for the Heart" (2012) albümünü serbest bıraktı. Simpson o zamandan beri albümü çöpe attı ve çocuğuna odaklandı. O, 2013'te aktör Evan Ross ile tanışmaya başladı. Çift, Ağustos 2014'te evlendi. Aylar sonra Simpson'un ikinci bir çocuğu beklediğini ve Temmuz 2015'te bir bebek doğurduğunu söyledi.


































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder