6 Mart 2017 Pazartesi

Anne Hathaway

Anne Hathaway

Anne Jacqueline Hathaway (12 Kasım 1982 doğumlu) Amerikalı bir oyuncu ve şarkıcıdır. New York'ta Brooklyn'de doğan ve Millburn, New Jersey'de büyüyen Hathaway, annesi tarafından harekete geçirilmek üzere esinlendi ve lise öğrencisi olarak, performansı için bir Lise Kadın Oyuncu tarafından En İyi Performans için Paper Mill Playhouse Rising Star Ödülüne aday gösterildi. Bir Şilte Once Upon. Profesyonel ekranı ilk kez kısa ömürlü Fox televizyon dizisi Get Real'de (1999-2000) Disney komedi filmi The Princess Diaries (2001) 'te Mia Thermopolis'in başrolünü üstlenmeden önce Teen Choice Ödülü'nü kazandı. Seçim Filmi Aktris - Komedi İçin. Hathaway, Nicholas Nickleby (2002), Ella Enchanted (2004), The Princess Diaries 2: Royal Nişan (2004) ve Hoodwinked'deki rolleriyle "çocuklar için rol modeli" olarak övdü! (2005).

Hathaway, eleştirmenlerce beğeni toplayan Brokeback Mountain (2005) rolü için Screen Actors Guild Ödülü adaylığı alarak Havoc'un En İyi Kadın Oyuncu dalında (2005) DVD Özel Ödülü kazanarak 2005 yılında daha yetişkin rollere geçmeye başlamış ve daha da tanınması için çaba göstermiştir Devil Wears Prada'da (2006) Meryl Streep'in yanısıra Becoming Jane (2007) adlı Jane Austen'in canlandırdığı bir oyuncu tarafından BIFA'ya En İyi Performans Ödülünü kazandırdı. Hathaway, En İyi Kadın Oyuncu için Eleştirmenlerin Seçimi Film Ödülünü kazandığı ve Akademi, Altın Küre, Screen Actors Guild ve Indie Spirit Ödülleri'ne aday gösterilen Rachel Getting Evli (2008) filminde bir uyuşturucu bağımlısı olarak gösterdiği performansla övgü aldı. En İyi Kadın Oyuncu / Kadın Kurşun için. Gelin Savaşları (2009) ve 2010'da oynadığı Seçme Film Aktrisi İçin Komedi adlı ikinci seçilen Teen Choice Ödülü'nü kazanmaya devam etti; 2010'da, Sevgililer Günü, Alice Harikalar Diyarı ve Aşk ve Diğer Uyuşturucular adlı gişelerde göründü ve ona ödül kazandı. En İyi Kadın Oyuncu için Uydu Ödülü ve En İyi Kadın Oyuncu Altın Küre Ödülü'ne aday gösterildi - Sinema Filmi Komedi veya Müzikal.

Hathaway, 2011 yılında Rio'nun animasyon filmi Jewel'i seslendirdi ve 83. Oscar Ödülüne, En İyi Özel Sınıf Programı için Primetime Emmy Ödülüne aday gösterilen James Franco'ya ev sahipliği yaptı. 2012'de Christopher Nolan'ın Karanlık Şövalye Yükselişlerinde Catwoman'ı canlandırdığı ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Saturn Ödülü kazandı. Aynı yıl, Tom Hooper'ın Les Misérables'daki Fantine rolüyle rol aldı ve Akademi, Altın Küre, BAFTA ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında SAG Ödülleri'ni kazandı. Hathaway, Rio 2 (2014), Yıldızlararası (2014), Stajyer (2015) 'te ortaya çıkmaya başladı ve Alice Through Looking Glass (2016)' da Beyaz Kraliçe rolünü tekrarladı.

People dergisi Hathaway'i 2001 yılı devrim yıldızlarından biri olarak adlandırdı ve 2006'da dünyanın En Güzel 50 Kişisi listesinde yer aldı. Gayrimenkul geliştirici Raffaello Follieri ile dört yıllık bir ilişki sonrasında Hathaway, 2012'de Mart 2016'da dünyaya gelen bir oğlu Adam Shulman ile evlendi.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder