13 Mart 2017 Pazartesi

Britney Spears

Britney Spears

Britney Jean Spears (2 Aralık 1981 doğumlu) Amerikalı bir şarkıcı, dansçı ve oyuncu. Mississippi McComb'da doğdu ve Louisiana Kentwood'da büyüdü; 1997 yılında Jive Records'la imzalamadan önce çocukken sahne prodüksiyonlarında ve televizyon şovlarında rol aldı. Spears'ın ilk ve ikinci stüdyo albümü ... Baby One More Time (1999) ) Ve Oops! ... I Did It Again (2000), uluslararası bir başarı haline geldi ve eskiden genç bir solo sanatçının en çok satan albümü haline geldi. [1] Başlık parçaları "... Bir Daha Fazla Bebeğim" ve "Hata! ... Tekrar Yaptım" uluslararası satış rekorları kırdı. 2001 yılında Spears, kendi adını taşıyan üçüncü stüdyo albümü Britney'yi piyasaya sundu ve Crossroads filminde (2002) başrolü oynadı. Dördüncü stüdyo albümü In the Zone'da (2003) tek tek "Zehirli" nin dünya çapındaki başarısını yaratan yaratıcı kontrolleri üstlendi.

2007'de, Spears'ın kamuya açık kişisel sorunları kariyerini boşanmak üzere gönderdi. Beşinci stüdyo albümü Blackout, o yıl sonra piyasaya çıktı ve "Gimme More" ve "Piece of Me" gibi şarkıları bir araya getirdi. Düzensiz davranışı ve hastaneye kaldırma işlemleri ertesi yıl boyunca devam etmiş ve bu noktada hala devam etmekte olan bir koruma altına alınmıştır. Spears'ın altıncı stüdyo albümü olan Circus (2008), uluslararası grafik tabanını taşıyan single "Womanizer" ı içeriyordu. Yedinci stüdyo albümü Femme Fatale (2011), Amerika Birleşik Devletleri'nde ilk on on üç single kazandı. Spears, sekizinci stüdyo albümü Britney Jean'i 2013'te piyasaya sürdü. Aynı yıl, Spears, Las Vegas'taki Planet Hollywood Resort & Casino'daki AXIS'de, dört yıllık konuk sanat festivali Britney: Piece Me Serisi'ni başlattı. 2016'da Spears dokuzuncu stüdyo albümü Glory'i piyasaya sürdü.

Spears pop ikonu olarak kabul edilir ve 1990'lı yılların sonlarında teen pop'un canlandırılmasını etkilemekle alakalıdır. "Tüm zamanların en çok satan genç sanatçı" haline geldi ve "Prenses Pop" da dahil olmak üzere onur başlıkları topladı. Yaptığı iş, bir Grammy Ödülü, Lifetime Başarı Ödülü, Billboard Binyıl Ödülü de dahil olmak üzere on Billboard Müzik Ödülleri ve Hollywood'un Ünlülerin Yürüyüşü'nde bir yıldız bulunan altı MTV Video Müzik Ödülleri de dahil olmak üzere çok sayıda ödül ve övgü kazandı. 2009'da Billboard On Yılın 8. Sanatçısı olarak seçti ve aynı zamanda onu 2000'li yılların en çok satan kadın sanatçı ve beşincisi olarak tanıdı. Amerika Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA), Spears'ı 34 milyon sertifikalı albümle Amerika Birleşik Devletleri'nde sekizinci en çok satan kadın sanatçı olarak listeliyor. Dünya çapında 100 milyon albümü ve 100 milyondan fazla single sattı onu her zaman en çok satan müzik sanatçılarından yapıyor. Billboard Spears'a göre, ABD'deki dijital indirmelerde yaklaşık 22.38 milyon single sattı ve Nielsen SoundScan'ın başlamasından bu yana dördüncü en çok satan kadın sanatçı.

Rolling Stone, anı başarısını en üst 25 Teen Idol Breakout Moment'lerinden biri olarak kabul etti, VH1, on ikinci yılını 2012'de "100 Müzikteki En Büyük Kadınlar" listesinde seçti ve Billboard ona en seksi Müzikteki kadın. Forbes, Spears'ın 2012'de en çok ücret ödenen kadın müzisyen olduğunu ve 58 milyon dolar kazandığını ve son olarak 2002'de listeyi en çok kazandığını bildirdi.






























































































































































































































































































































































































































































































































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder