6 Mart 2017 Pazartesi

Anna Kournikova

Anna Kournikova

Anna Sergeyevna Kournikova (Rusça: Анна Сергеевна Курникова; IPA: [annə sʲɪrɡʲejɪvnə kurnʲɪkəvə] (dinle); 7 Haziran 1981 doğumlu) Rus eski profesyonel tenis oyuncusudur. Görünüşü ve şöhreti onu dünya çapında bilinen en iyi tenis yıldızlarından biri yapmıştır. Ününü doruk noktasına getiren Kournikova görüntüleri arayan hayranlar adını Google Arama'daki en yaygın arama dizelerinden biri haline getirdiler.

Hiç bir şarkıyı kazanmasına rağmen, 2000'de dünyada 8'e ulaştı. Bazen 1. Dünya şampiyonu olduğu zamanlarda çiftler oynayarak daha büyük başarı elde etti. Eşi olarak Martina Hingis ile birlikte 1999 ve 2002 yıllarında Avustralya'da Grand Slam unvanlarını ve 1999 ve 2000 yıllarında WTA Şampiyonasını kazandı. Kendilerine "Tenis Bahar Kızları" adını verdiler.

Kournikova'nın profesyonel tenis kariyeri, fıtılmış disk de dahil olmak üzere ciddi sırt ve omurga problemleri nedeniyle 21 yaşında erken vaktinden önce sona erdi. Miami Beach, Florida'da yaşıyor ve zaman zaman sergilerde oynuyor ve Dünya Takım Tenisindeki Aziz Aces için ikiye katlanıyor.
Jillian Michaels'ın yerini alan The Biggest Loser adlı televizyon programının 12. sezonunda yeni bir antrenördü, ancak 13. sezonda geri dönmedi. Tenis ve televizyon çalışmalarının yanı sıra, Kournikova, Nüfus Hizmetleri Enternasyonal'in "Five & Yaşayan beş yaşın altındaki çocukların ve ailelerinin sağlık krizlerine yönelik "Yaşasın" programı.


















































































































































































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder